BYHUSET – en plats för ny form.

En mil väster om Östersund i Jämtland ligger Byhuset. Sedan 1995 har Agneta Enzell drivit verksamheten med Formbutik, Kafé och Galleri. Idén då som nu är att presentera snygga bilder bra form och goda smaker i lugn och inspirerande miljö. Under 2019 byggdes lägenheter i Byhuset och verksamheten flyttade till ladugården där vi fortsätter att driva Kafé, Butik, Utställningar och Kulturevent under sommaren. By Enzell Butik & Studio öppnar vi på begäran året om, mer information hittar du under rubriken BUTIK.

SOMMARKAFÉ

I Kaféet serveras fikabröd och vegetarisk soppa med surdegsbröd & röror. Enkelt, fräscht och hemlagat är ledorden. Grönt, ekologiskt och lokalproducerat är ambitionen. Vackra dagar finns det gott om plats att hänga och njuta i trädgården. Föredrar du tak över huvudet finns det sittplatser i Konstladan eller på Jällen.

SOMMARÖPPET 2022, 3-24 JULI

Följ oss gärna på Instagram och Facebook

EN PLATS FÖR NY FORM

Sedan 1995 har vi arrangerat konst, foto- och formutställningar samt musik och nycirkus på Byhuset. Under åren har vi haft glädjen att presentera både lokala och internationellt erkända artister, formgivare, fotografer och konstnärer. Vi vill stötta kulturutövare och inspirera våra besökare genom att presentera olika konstformer, utställningar och event i Byhuset – en plats för ny form.

BYKULTURDAGAR, SOMMAREN 2022!

PLANERINGEN INFÖR SOMMAR ÄR I FULL GÅNG! INFORMATION OM KOMMANDE KULTUREVENT OCH UTSTÄLLNINGAR KOMMER SNART PÅ DENNA SIDA!

Aktuell information hittar du även på byhusets instagram och facebook!

BILDFORMAT

I vårt magasin BILDFORMAT kan du bläddra och se exempel på vad som hänt i och runt Byhuset under några tidigare år.