BYHUSET – en plats för ny form.

En mil väster om Östersund i Jämtland ligger Byhuset. Sedan 1995 har Agneta Enzell drivit verksamheten med Formbutik, Kafé och Galleri. Idén då som nu är att presentera snygga bilder bra form och goda smaker i lugn och inspirerande miljö. Under 2019 byggdes lägenheter i Byhuset och verksamheten flyttade till ladugården där vi fortsätter att driva Kafé, Butik och Konsthall under sommaren. By Enzell Butik & Studio öppnar vi på begäran året om, mer information hittar du under rubriken BUTIK.

SOMMARKAFÉ

I Kaféet serveras fikabröd och vegetarisk soppa med surdegsbröd & röror. Enkelt, fräscht och hemlagat är ledorden. Grönt, ekologiskt och lokalproducerat är ambitionen. Vackra dagar finns det gott om plats att hänga och njuta i trädgården. Föredrar du tak över huvudet finns det sittplatser i Konstladan eller på Jällen.

SOMMARÖPPET 2021 4 JULI – 1 AUGUSTI ALLA DAGAR 12 – 16. VÄLKOMMEN!

Följ oss gärna på Instagram och Facebook för att ha koll på vad som händer under kommande sommar!

EN PLATS FÖR NY FORM

Sedan 1995 har vi arrangerat konst, foto- och formutställningar samt musik och nycirkus på Byhuset. Under åren har vi haft glädjen att presentera både lokala och internationellt erkända artister, formgivare, fotografer och konstnärer. Vi vill stötta kulturutövare och inspirera våra besökare genom att presentera olika konstformer, utställningar och event i Byhuset – en plats för ny form.

FÖLJANDE HÄNDER SOMMAREN 2021

PÅ KULTURJÄLLEN

NYCIRKUSFÖRESTÄLLNING, Mellan 4 – 17 juli kan våra besökare ta del av öppna repetitioner när väletablerade Nycirkusartister, dansare och skådespelare skapar en gemensam föreställning. Resultatet kommer sedan att visas i 4 unika föreställningar den 16 och 17 juli.

”IMPRESSIONS” Ett konstprojekt från Östersunds kollektiva Grafikverkstad. Vernissage 20 juli utställningen pågår till 1 augusti.

I KONSTLADAN

”BLÅTT & BLANDAT” En konstutställning av konstnärerna Ewa Carlsson, Gunnel Edvardsson och Åsa Jönsson. Utställningen har vernissage den 4 juli och pågar till den 1 augusti.

Aktuell information om sommaren 2021 hittar du på byhusets instagram och facebook!

BILDFORMAT

I vårt magasin BILDFORMAT kan du bläddra och se exempel på vad som hänt i och runt Byhuset under några tidigare år.