BYHUSET – en plats för ny form.

En mil väster om Östersund i Jämtland ligger Byhuset. Sedan 1995 har Agneta Enzell drivit verksamheten med Formbutik, Kafé och Galleri. Idén då som nu är att presentera snygga bilder bra form och goda smaker i lugn och inspirerande miljö. Under 2019 byggdes lägenheter i Byhuset och verksamheten flyttade till ladugården där vi fortsätter att driva Sommarkafé och By Enzell Butik & Studio som vi öppnar på begäran året om. I samarbete med föreningen Bykultur arrangerar vi utställningar och kulturevent. Mer information hittar du under rubriken AKTUELLT.

SOMMARKAFÉ

I Kaféet serveras fikabröd och vegetarisk soppa med surdegsbröd & röror. Enkelt, fräscht och hemlagat är ledorden. Grönt, ekologiskt och lokalproducerat är ambitionen. Vackra dagar finns det gott om plats att hänga och njuta i trädgården. Föredrar du tak över huvudet finns det sittplatser i Konstladan eller på Jällen.

SOMMARÖPPET 2023: 9 – 30 juli, Alla dagar 12 – 16.

Följ oss gärna på Instagram och Facebook

EN PLATS FÖR NY FORM

Sedan 1995 har vi arrangerat konst, foto- och formutställningar samt musik och nycirkusföreställningar på Byhuset. Under åren har vi haft glädjen att presentera både lokala och internationellt erkända artister, formgivare, fotografer och konstnärer. I samarbete med föreningen BYKULTUR vill vi fortsätta att stötta kulturutövare och inspirera våra besökare genom att presentera olika konstformer, utställningar och event i Byhuset – en plats för ny form.

BYKULTURDAGAR 2023, 9-30 juli

INFORMATION, PROGRAM & BILJETTER OM BYKULTURDAGARNA HITTAR DU PÅ https://bykultur.com/

Se även byhusets instagram och facebook!

BILDFORMAT

I vårt magasin BILDFORMAT kan du bläddra och se exempel på vad som hänt i och runt Byhuset under några tidigare år.