BYHUSET – en plats för ny form.

En mil väster om Östersund i Jämtland ligger Byhuset. Sedan 1995 har Agneta Enzell drivit verksamheten med Formbutik, Kafé och Galleri. Idén då som nu är att presentera snygga bilder bra form och goda smaker i lugn och inspirerande miljö. Under 2019 byggdes lägenheter i Byhuset och verksamheten flyttade till ladugården där vi fortsätter att driva Sommarkafé och By Enzell butik & studio.

Sedan starten har vi arrangerat konst, foto- och formutställningar samt musik och nycirkusföreställningar på Byhuset. Vi har haft glädjen att presentera både lokala och internationellt erkända artister, formgivare, fotografer och konstnärer under åren. I samarbete med föreningen BYKULTUR fortsätter vi att arrangera utställningar och kulturevent på Kulturjällen i Byhuset.

INFORMATION OM UTSTÄLLNINGAR & EVENT  hittar du under rubriken BYKULTUR  https://bykultur.com/

SOMMARKAFÉ

I Kaféet serveras fikabröd och vegetarisk soppa med surdegsbröd & röror. Enkelt, fräscht och hemlagat är ledorden. Grönt, ekologiskt och lokalproducerat är ambitionen. Vackra dagar finns det gott om plats att hänga och njuta i trädgården. Föredrar du tak över huvudet finns det sittplatser i Konstladan eller på Kulturjällen.

ÖPPETTIDER: Kaféet har sommaröppet 8 – 28 juli 2024

Följ oss gärna på Instagram och Facebook

BY ENZELL BUTIK & STUDIO

I butiken hittar du vårt egna klädmärket By Enzell, utvalda inredningsprodukter och Byhusets handdrejade keramik. By Enzells  Studioplagg är ateljésydda i Sverige och tillverkas endast i begränsad upplaga ofta av överproducerat tyg från modeindustrin. Baskollektionen tillverkar vi i Nepal på en etisk textilfabrik som hjälper utsatta kvinnor genom jobb och utbildning. I kollektionen ingår plagg med rena linjer och kvalité som håller över tid. Plaggen är oberoende av säsong och enkla att styla och kombinera till vardag, fest och på resa.

ÖPPETTIDER: Butiken har öppet 8 – 28 juli 2024

Välkommen till WEBBSHOPEN  https://www.byenzell.se/sv/ Följ oss på instagram och facebook!

BILDFORMAT

I vårt magasin BILDFORMAT kan du bläddra för att se exempel på vad som hänt i och runt Byhuset under några tidigare år.