BYHUSET – en plats i världen för ny form.

En mil väster om Östersund i Jämtland ligger Byhuset. Sedan 1995 har Agneta Enzell drivit verksamheten med Formbutik, Kafé och Galleri. Idén då som nu är att presentera snygga bilder bra form och goda smaker i lugn och inspirerande miljö. Under 2019 byggdes lägenheter i Byhuset och verksamheten flyttade till ladugården där vi fortsätter att driva Kafé och Konsthall under sommaren. By Enzell Butik & Studio öppnar vi på begäran året om, mer information hittar du under rubriken STUDIO.

SOMMARKAFÉ

I Kaféet serveras fikabröd och vegetarisk soppa med surdegsbröd & röror. Enkelt, fräscht och hemlagat är ledorden. Grönt, ekologiskt och lokalproducerat är ambitionen. Vackra dagar finns det gott om plats att hänga och njuta i trädgården. Föredrar du tak över huvudet finns det sittplatser i Svarta ladan eller på Jällen.

ÖPPETTIDER: KAFÉET ÖPPNAR IGEN TILL SOMMARSÄSONGEN 2021

Följ oss gärna på Instagram och Facebook för att ha koll på vad som händer under kommande höst och vinter.

JÄLLEN, KONSTHALL

Sedan 1995 har vi arrangerat och koordinerat konst, foto- och formutställningar på Byhuset. Under åren har vi haft glädjen att presentera både lokala och internationellt erkända formgivare, designers, fotografer och konstnärer. Vi vill stötta kulturutövare och inspirera våra besökare genom att presentera olika konstformer, utställningar och event i Byhuset – en plats i världen för ny form.

SOMMAREN 2021

Även kommande sommar planerar vi för ”SCENKONST PÅ JÄLLEN” med nycirkus, teater, dans och musik.  Liksom förra sommaren kan våra besökare se hur en föreställning tar sin form genom öppna repetitioner. Resultatet blir sedan ett antal föreställningar på Jällen. Mer information kommer längre fram i vår.

BILDFORMAT

I vårt magasin BILDFORMAT kan du bläddra och se exempel på vad som hänt i och runt Byhuset under några tidigare år.