BYHUSET – en plats i världen för ny form.

En mil väster om Östersund i Jämtland ligger Byhuset. Sedan 1995 har Agneta Enzell drivit verksamheten med Formbutik, Kafé och Galleri. Idén då som nu är att presentera snygga bilder bra form och goda smaker i lugn och inspirerande miljö. Under 2019 byggdes lägenheter i Byhuset och verksamheten flyttade till ladugården där vi fortsätter att driva Kafé och Konsthall under sommaren. By Enzell Butik & Studio öppnar vi på begäran året om, mer information hittar du under rubriken STUDIO.

SOMMARKAFÉ

I Kaféet serveras fikabröd och vegetarisk soppa med surdegsbröd & röror. Enkelt, fräscht och hemlagat är ledorden. Grönt, ekologiskt och lokalproducerat är ambitionen. Vackra dagar finns det gott om plats att hänga och njuta i trädgården. Föredrar du tak över huvudet finns det sittplatser i Konstladan och uppe på Jällen Konsthall.

ÖPPETTIDER: Vi planerar att öppna Sommarkaféet under juli 2020.

Följ oss gärna på Instagram eller Facebook för att ha koll på vad som händer under sommaren.

JÄLLEN, KONSTHALL

Sedan 1995 har vi arrangerat och koordinerat konst, foto- och formutställningar på Byhuset. Under åren har vi haft glädjen att presentera både lokala och internationellt erkända formgivare, designers, fotografer och konstnärer. Vi vill stötta kulturutövare och inspirera våra besökare genom att presentera olika konstformer, utställningar och event i Byhuset – en plats i världen för ny form.

 

BILDFORMAT

I vårt magasin BILDFORMAT kan du bläddra och se exempel på vad som hänt i och runt Byhuset under några tidigare år.