OM BYHUSET 2017-08-11T11:13:45+00:00

BYHUSET – en plats i världen för ny form.

Byhuset ligger på gården By på Rödön en mil väster om Östersund i Jämtland.
Agneta Enzell startade Byhuset sommaren 1995 med formbutik, kafé och utställningar.
Idén då som nu är att presentera bra form och goda smaker i lugn och inspirerande miljö.

FORMBUTIK

VÄLKOMMEN PÅ SLOWSHOPPING I Formbutiken hittar du bl.a. Byhusets egna porslin MATRO och klädmärket BY ENZELL. Här finns också ett urval av skandinaviska modemärken som HOPE, BACK, RODEBJER, LINNEBJERG och RAINS. Kläder med rena linjer, bra passform och kvalité som håller i längden. Här kan du prova mode i lugn och avslappnad miljö.

HÖSTÖPPET 2017 söndagar 12-16 från 10 september.

WEBBUTIK hittar du under fliken BY ENZELL! Där kan du beställa baskollektionen BY ENZELL!

Vill du besöka butiken på andra tider är du välkommen att ringa 070-312 50 66 så boka vi en tid som passar dig. Välkommen på Slowshopping!

KAFÉ

I Kaféet erbjuder vi fika eller mat beroende av säsong. Enkelt, fräscht och hemlagat är ledorden. Grönt, ekologiskt och lokalproducerat är ambitionen. Vi är stolta över att Byhuset rekommenderas av White Guide Café 2017-18.

HÖSTÖPPET 2017, söndagar 12-16 från 10 september.

Under hösten serverar vi endast enklare fika! Kaffe, te, chokladbars och kanske någon kaka.

UTSTÄLLNINGAR

Sedan starten 1995 har Byhuset hunnit arrangera en mängd konst, foto- och formutställningar. Vi har haft glädjen att presentera både lokala och internationellt erkända formgivare och designers, fotografer och konstnärer. Kontrasten mellan avskalat modernt i gammal miljö, att visa det oväntade och att blanda olika uttryckssätt har blivit ett signum för utställningarna i Byhuset – en plats i världen för ny form.

SOMMARUTSTÄLLNING 2017

INLANDSRESAN Människan i platsen i människan” ett konstprojekt av Lennart Samor och Jörgen Sparf,  samt ”SOUND AND SILENCE” med målningar av Lennart Samor.  Utställningarna visades mellan 24 juni – 30 juli på Jällen.

BILDFORMAT

I vårt magasin BILDFORMAT kan du bläddra och läsa om sånt som hänt i och runt Byhuset under tidigare år.