BYHUSET – en plats i världen för ny form.

En mil väster om Östersund i Jämtland ligger Byhuset. Sedan 1995 har Agneta Enzell drivit verksamheten med Formbutik, Kafé och Galleri. Idén då som nu är att presentera snygga bilder bra form och goda smaker i lugn och inspirerande miljö. Under 2019 byggdes lägenheter i Byhuset och verksamheten flyttade till ladugården där vi fortsätter att driva Kafé och Konsthall under sommaren. By Enzell Butik & Studio öppnar vi på begäran året om, mer information hittar du under rubriken STUDIO.

SOMMARKAFÉ

I Kaféet serveras fikabröd och vegetarisk soppa med surdegsbröd & röror. Enkelt, fräscht och hemlagat är ledorden. Grönt, ekologiskt och lokalproducerat är ambitionen. Vackra dagar finns det gott om plats att hänga och njuta i trädgården. Föredrar du tak över huvudet finns det sittplatser i Svarta ladan där det pågår Live art med konstnären Kajsa-Tuva Werner. Det går även bra att sitta på Jällen, där du under vecka 29-30 kan ta del av Nycirkus med öppna repetitioner.

ÖPPETTIDER: SOMMARKAFÉ 5 JULI – 2 AUGUSTI

Vi har anpassat kaféet efter det rådande läget i världen så det ska vara enkelt att hålla avstånd så att alla ska känna dig trygga!

Följ oss gärna på Instagram eller Facebook för att ha koll på vad som händer under sommaren.

JÄLLEN, KONSTHALL

Sedan 1995 har vi arrangerat och koordinerat konst, foto- och formutställningar på Byhuset. Under åren har vi haft glädjen att presentera både lokala och internationellt erkända formgivare, designers, fotografer och konstnärer. Vi vill stötta kulturutövare och inspirera våra besökare genom att presentera olika konstformer, utställningar och event i Byhuset – en plats i världen för ny form.

SOMMAREVENT 2020

REFORM: NYCIRKUS, Under vecka 29 och 30 har vi besök av Nycirkusartister som håller öppna repetitioner på Jällen. Resultatet visas sedan i ett antal föreställningar med begränsad publik. Föreställningar 24, 25, 26 juli kl. 16:00 och 19.00  Välkommen! BILJETTER 150:- inkl. fika köper du på Byhuset.

REFORM: LIVE ART, Konstnär Kajsa-Tuva Werner målar live i svarta ladan under sommaren. FINISSAGE 2 augusti.

BILDFORMAT

I vårt magasin BILDFORMAT kan du bläddra och se exempel på vad som hänt i och runt Byhuset under några tidigare år.