OM BYHUSET 2019-12-12T11:54:52+00:00

BYHUSET – en plats i världen för ny form.

En mil väster om Östersund i Jämtland ligger Byhuset. Sedan 1995 har Agneta Enzell drivit verksamheten med Formbutik, Kafé och Galleri. Idén då som nu är att presentera snygga bilder bra form och goda smaker i lugn och inspirerande miljö.

 Under 2019 har vi byggt lägenheter i Byhuset och flyttat verksamheten till ladugården där vi fortsätter att driva Kafé och Galleri under sommaren. By Enzell Butik & Studio öppnar vi på begäran åretom, du är välkommen att ring och boka en tid! Vi bjuder på kaffe medan du provar mode med stil och kvalite som håller över tid.

 BY ENZELL BUTIK & STUDIO

I butiken hittar du i första hand vårt egna klädmärket BY ENZELL. Baskollektionen tillverkar vi i Nepal på en etisk textilfabrik som hjälper utsatta kvinnor genom jobb och utbildning.

Våra Studioplagg är ateljesydda i Sverige och tillverkas endast i begränsad upplaga av överproducerat tyg från modeindustrin. Kläder med rena linjer och kvalité som håller i längden. Här kan du prova tidlöst mode i lugn och avslappnad miljö.

SLOWSHOPPING: Året runt är du välkommen att komma och prova kläder när det passar dig!…vi hjälper dig med tips och bjuder på kaffe. Ring så bokar vi en tid 070-312 50 66.

POP UP SHOP BY ENZELL: 25 NOVEMBER – 23 DECEMBER 2019 hittar ni oss i Kärnan Galleria i Östersund. Varmt Välkommen!

WEBBSHOP: www.byenzell.se,  www.yaytrade.com

SOMMARKAFÉ

I Kaféet erbjuder vi fika eller hemlagad soppa med brödpåse & röror. Enkelt, fräscht och hemlagat är ledorden. Grönt, ekologiskt och lokalproducerat är ambitionen.

ÖPPETTIDER: I BÖRJAN AV JULI 2020 DRAR VI IGÅNG VÅRT SOMMARKAFÉ!

GALLERI

Sedan starten 1995 har Byhuset hunnit arrangera en mängd konst, foto- och formutställningar. Vi har haft glädjen att presentera både lokala och internationellt erkända formgivare och designers, fotografer och konstnärer. Kontrasten mellan avskalat modernt i gammal miljö, att visa det oväntade och att blanda olika uttryckssätt har blivit ett signum för utställningarna i Byhuset – en plats i världen för ny form.

UNDER  SOMMAREN 2019 VISADE VI…

”FACES OF CONTAN” En fotoutställning av Jörgen Vikström där han visar stora svartvita porträtt av asylsökande som bodde på det som då var Sveriges största asylboende, Åre Continental Inn i Åre. I folkmun ”Contan”.På Contan bodde som mest 700 personer. Boendet stängdes våren 2018. Bilderna togs under fyra månader vintern 2017 och 2018. Många av de porträtterade har avvisats från Sverige. Någon enstaka har fått uppehållstillstånd. Flera väntar fortfarande på besked.

”NATURÖGONBLICK” En konstutställning med generösa akrylmålningar av Mari Vedin Laaksonen. Mari har fångat skiftningar i den natur vi måste vara rädda om.

BILDFORMAT

I vårt magasin BILDFORMAT kan du bläddra och läsa om sånt som hänt i och runt Byhuset under tidigare år.