OM BYHUSET 2018-02-25T15:16:43+00:00

BYHUSET – en plats i världen för ny form.

Byhuset ligger på gården By på Rödön en mil väster om Östersund i Jämtland.
Agneta Enzell startade Byhuset sommaren 1995 med formbutik, kafé och utställningar.
Idén då som nu är att presentera bra form och goda smaker i lugn och inspirerande miljö.

FORMBUTIK

VÄLKOMMEN PÅ SLOWSHOPPING I Formbutiken hittar du Byhusets handdrejade porslin MATRO och det egna klädmärket BY ENZELL, se mer under fliken BY ENZELL. Här finns också ett urval av skandinaviska modemärken som HOPE, BACK, RODEBJER, LINNEBJERG och RAINS. Kläder med rena linjer, bra passform och kvalité som håller i längden. Här kan du prova mode i lugn och avslappnad miljö.

WEBBUTIK: Välkommen till oneline shoppen under fliken BY ENZELL! här kan du beställa stilrena, hållbara och flexibla plagg från baskollektionen By Enzell. kollektionen är tillverkad ur ett socialt hållbart perspektiv.

POP UP BUTIK BY ENZELL: Under våren är ni också Välkomna att besöka våra Pop Up Butiker i Stockholm. Under februari finns vi på avdelningen ”The Designers Gallery” i Mall Of Skandinavia. Under April har vi en butik på Skånegatan 83 vid Nytorget på Söder.

ÖPPET TIDER : Om du vill besöka Byhusets butik under våren är du välkommen att ringa 070-312 50 66 så bokar vi en tid som passar dig. Välkommen på Slowshopping!

KAFÉ

I Kaféet erbjuder vi fika eller mat beroende av säsong. Enkelt, fräscht och hemlagat är ledorden. Grönt, ekologiskt och lokalproducerat är ambitionen. Vi är stolta över att Byhuset rekommenderas av White Guide Café 2017-18.

KAFÉET HAR NU STÄNGT MEN ÖPPNAR IGEN SENARE UNDER VÅREN.

UTSTÄLLNINGAR

Sedan starten 1995 har Byhuset hunnit arrangera en mängd konst, foto- och formutställningar. Vi har haft glädjen att presentera både lokala och internationellt erkända formgivare och designers, fotografer och konstnärer. Kontrasten mellan avskalat modernt i gammal miljö, att visa det oväntade och att blanda olika uttryckssätt har blivit ett signum för utställningarna i Byhuset – en plats i världen för ny form.

SOMMARUTSTÄLLNING 2017

INLANDSRESAN Människan i platsen i människan” ett konstprojekt av Lennart Samor och Jörgen Sparf,  samt ”SOUND AND SILENCE” med målningar av Lennart Samor.  Utställningarna visades mellan 24 juni – 30 juli på Jällen.

BILDFORMAT

I vårt magasin BILDFORMAT kan du bläddra och läsa om sånt som hänt i och runt Byhuset under tidigare år.